Frankrijk - Rotondes


Frankrijk is het vakantieland bij uitstek en ik heb er dan ook een goed gedeelte van gezien. Volgens het CBS gaat elk jaar grofweg 15% van de Nederlanders daar naartoe op vakantie, en zoals ik het zie met recht, omdat het een grote diversiteit aan landschappen biedt en er genoeg historie is. Grappig detail is dat Duitsland met 18% net wat beter scoort. Nog grappiger is dat Nederland een veel beter vakantieland voor Hollanders is, want wij voeren het klassement aan met ongeveer 50%. Op de website van het CBS kun je nog veel meer van dit soort grappige feitjes vinden, waardoor jij de bom kan worden op elk kinderfeestje (een echte aanrader!). En als we het dan toch over bommetjes hebben: er zijn ook zwembaden daar:

Zwembad in Sainte-Menehould

Voortgaand op mijn motorcyclet om mijn avondeten in de Super U bij elkaar te sprokkelen kun je er op een warme middag niet zomaar voorbij rijden. Na lang zoeken toch eindelijk een zwembad gevonden in de buurt van Sainte Menehould, 9 Augustus 2012.

... En inderdaad; je moet een ballenknijper aan :(

Maar goed, eenmaal aangekomen bij de supermarkt om een kilo vlees in te slaan als avondeten, en met een gevulde benzinetank en buik (met ijs gevuld), maak je nog een wandelingetje. En zo zie je nog eens een mooie rotonde met een daadwerkelijk functie. Net zoals hier in Enschede bij het station Driene, ligt ook daar vlak voor het station een mooie rotonde. Alhoewel de opbouw redelijk eenvoudig is en er nou ook weer niet zoveel mensen de trein pakken is zo'n constructie op een plek als deze toch een mooie invulling. Ouders kunnen hun kroost bij het station afzetten en direct weer terug naar huis gaan, of als je het gewoon leuk vindt om tijd door te brengen in de buurt van een treinstation, omdat je niet van vliegen houdt, kun je hier ook je hart ophalen. Mocht je het je nog afvragen: Er is geen zak te doen daar.

Rotonde bij het station in Sainte-Menehould

Rotonde bij het treinstation van Sainte-Menehould aan de Avenue de la Gare, 9 Augustus 2012.

Een zeer mooie toepassing van een rotonde: mensen afzetten en wegwezen.

Terug naar boven