Duitsland - Achtergrond


Inleiding

Deze pagina bevat achtergrond informatie over Duitsland en de daar aangetroffene rotondes. Allereerst zal ik een heuse landkaart van Duitsland aan u presenteren met daarop de locatie van de rotondes. Vervolgens kom ik nog met wat loze feitjes aanzetten die je ook op wikipedia kan vinden (en waar ik ze vandaan heb gehaald). En tot slot vertel ik nog op een gekuisde manier het verhaal van wat ik daar allemaal heb gedaan - met foto's. Let wel, voor Duitsland heb ik wat verassingen: als het goed is heb ik het complete repertoire van Schöppingen en Schüttorf. Het tabblad na deze bevat de rest van de rotondes.

Duitsland

Hieronder vind je de kaart van Duitsland en voor het gemak zijn de posities van de rotondes al aangegeven.

Kaart van Duitsland

De kaart van Duitsland met daarop aangegeven de steden met de rotondes: in ieder geval dus Schöppingen en Schüttorf. Verder Emsbüren, Emsdetten, en Tecklenburg. Daarnaast had ik er ook nog eentje gemaakt tijdens de terugreis van Kopenhagen naar huis toe, maar ik weet zo niet meer in welke plaats het is. Zoals altijd is weer gokken welke plaatst waar ligt, dus pin mij er niet op vast, gelukkig heb ik de markers nogal ruim gekozen, dus er is een marge. Tevens kan het land zijn veranderd sinds de uitgifte van de kaart en is die rode lijn door het midden er tegenwoordig niet meer.

Reisverslag

Duitsland is bij mij vooral bekend van de uitjes op de zondag die ik vroeger altijd maakte. Vaak kocht ik wat chocoladerepen en mueslibollen en ging dan de 's ochtends vroeg op pad om halverwege de middag terug te komen om naar het zwembad te gaan. Helaas was dat vroeger en ben ik door wat ongelukkige back-ups op een externe harde schijf die net kapot ging toen ik mijn oude computer had weggegdaan de foto's van toen kwijtgeraakt. Jammer maar helaas. Als troost kan ik wel mededelen dat ik toen nog niet echt met rotondes bezig was, dus echt zoveel herinneringen ben ik ook weer niet verloren.

Vervolgens ben ik nog twee keer op vakantie geweest naar Duitsland, maar deze vakanties duurde nooit langer dan vijf dagen. Ook hier zullen niet zoveel goede foto's in hebben gezeten. Ik kan mij nog wel steeds herinneren wat ik heb gedaan en waar ik grofweg ben geweest, maar mijn tekenkunsten zijn niet voldoende om dat via het papier aan jullie over te dragen.

Terug naar boven

Schöppingen > > >