Zweden - Achtergrond


Inleiding

Zoals altijd pakken we er eerst de kaart weer bij. Daarna is er nog wat achtergrondinformatie te vinden over Zweden, gevolgd door een verklaring van wat ik daar te zoeken had. Het feestje wordt afgemaakt met een complete pagina toegeweid aan de lokale rotondes en een aparte pagina voor opvallende, overige foto's.

Kaart van Zweden met de bezochte steden daarop aangegeven.

Deze kaart toont alle plaatsen met rotondes: Hörby en Södra Sandby.

Zweden

Blablabla, achtergrond info. Zie ook Denemarken. Volgens de aloude atlas woont het gros van de bevolking in het zuiden en de rest van het andere gros langs de Botnische golf, waarbij de echte concentraties zich ophouden rondom de steden Malmo en Stockholm. Het noorden bevat relatief veel ijzererts (Zweden is eigenlijk het enige land in het noorden dat ijzererts bezit). 51 Jaar geleden bedroeg de productie rond de 14 miljoen (metrische) ton. Tegenwoordig ligt dit rond de 18 miljoen ton. De rivieren, die vanaf de grens met Noorwegen naar de Botnische golf stromen (er loopt een soort van bergrug langs de grens) zijn uitgerust met hydro-elektrische krachtcentrales. En nu wordt mij duidelijk waarom ik nog in de loofbossen zat. De beukgrens loopt vanaf Lysekil in het westen tot Kalmar in het oosten, en ik heb al die tijd daaronder gezeten. Voor de liefhebbers: de grens van de tarwebouw ligt verder naar het noorden en wordt voornamelijk beperkt door de hoogte boven zeeniveau. Diezelfde bergen en het noorden kennen meer dan 180 dagen per jaar sneeuw. Althans, zo was het 45 jaar geleden. De rest van het land heeft overwegend 90 tot 180 dagen sneeuw; al met al kan het daar dus best wel leuk zijn als je wat sledehonden voor je groene camperbusje knoopt. De neerslag in het algemeen (in mm per jaar) verschilt niet zo heel erg van Nederland, maar ik weet niet zeker hoe hierin het onderscheid wordt gemaakt tussen regen en sneeuw. Nu weet ik het wel: 10mm regen staat gelijk aan 10 cm sneeuw. Dus nu is het zaak om uit te zoeken wanneer hoeveel neerslag en nog belangrijker: bij welke temperatuur.

Gemiddelde neerslag in Zweden

De gemiddelde neerslag in Zweden over het hele jaar.

Bron: www.zwedenvakantie.nl/weer-en-klimaat
18 Mei 2014.

Gemiddelde maximale temperatuur in Zweden

De gemiddelde maximale temperatuur in Zweden over het hele jaar.

Bron: www.zwedenvakantie.nl/weer-en-klimaat
18 Mei 2014.

Mijn excuses voor de rare kleurovergangen, maar ik voel er momenteel weinig voor om de grafieken zelf opnieuw te maken. Cumulatief gezien is er 539mm neerslag per jaar (mijn oude atlas komt op wat meer uit, met een grof gemiddelde van 750mm), en als we de twee bovenstaande figuren met elkaar combineren en de neerslag die valt in maanden met een maximale temperatuur onder of nabij het vriespunt bij elkaar optellen valt ons op dat er zo'n 150mm aan neerslag in de vorm van sneeuw valt (hierbij neem ik aan dat Maart en November voor de helft meedoen). Dit komt dus neer op 1,5 meter aan sneeuwval en een resterende 389mm aan de andere vormen van neerslag.

Tot slot alleen nog maar goed nieuws: er zijn, anders dan bij Groningen, geen epicentra van verwoestende aardbevingen en tevens geen actieve vulkanen. Zoals wij wel weten ligt Zweden op de Euraziatische plaat, en ver weg van de tektonische grenzen. Zweden ligt relatief aan de Westkant van deze plaat en gelukkig divergeert onze plaat van de Noord-amerikaanse plaat. Dus als er iets gebeurt is dat in het Oosten in centraal Rusland. Iets verontrustender is de hot spot die ergens rond Emmen ligt, maar dat is een heel ander verhaal...

Reisverslag

Het reisverslag kan ik wel maken aangezien ik maar een halve dag in Zweden heb doorgebracht. Ik was laat op de zondagmorgen vertrokken vanuit Rogiers huis om via de brug ten Zuiden van Kopenhagen Zweden binnen gegaan bij Malmö. Eenmaal binnen heb ik allereerst de hoofdwegen gevolgd om snel wat afstand af te leggen, maar daarna ben ik van de snelweg afgestapt. Mogelijk kan ik de juiste plaatsen weer terugvinden als ik mijn kassabonnetjes van de tankstations en supermarkt weer bekijk. Wow, de brug kostte €23,00 en de veerpont was nog iets duurder (voor een motorfiets), maar achteraf gezien ben je natuurlijk op vakantie dus dan moet je het er ook van nemen. Je kunt immers niet altijd de Hollander uithangen. Ik heb getankt in Sandby, dus daar zal de rotonde bij het tankstation liggen. Van een andere rotonde heb ik ook de plaatsnaambord op de foto dus dat is een eitje. Verder heb ik mijn lunch gehaald in een supermarktje aan de Hörbyvägen in Löberöd, namelijk croissantjes, pecan en bull (er stond geen adres op het bonnetje, laat staan een plaatsnaam. Gelukkig heb ik via het telefoonnummer op het bonnetje en de website van de winkelketen het adres kunnen achterhalen), welke ik heb opgegeten op het pleintje tegenover de winkel. Na de lunch werd alles wat leuker; ik ben wat rond gaan dwalen, heb nog wat offroad weggetjes meegepakt, en later op de dag toen het donderder werd zette er een mist op in het bos en begon het harder te regenen. Dat was het moment om terug te keren naar Kopenhagen; dit keer via de pont bij Helsingborg. Zweden viel mij heel erg mee. Er is veel ruimte voor de natuur, zelfs in het Zuiden, en dat kan bijna alleen maar beter worden als je verder door gaat naar het Noorden.

Terug naar boven

Foto's > > >